Despre

Poteka

substantiv (s) /po·té·ka/

  1. Potecă, poteci – Drum foarte îngust la țară, la munte, în pădure etc., pe care se poate merge numai pe jos; cărare;- (din bg. păteka).
  2. Stare de spirit ce strânge amatorii de aventură.

Cum a început

Era o zi însorită de iulie, 2014. După ce am urmărit cu o seară în urmă “Into the wild” (clișeic, desigur), mi-am luat rucsacul în spate și am pornit într-o aventură în jurul Europei cu unul dintre cei mai buni prieteni. Experiențele cu localnicii, imprevizibilul autostopului și neștiind ce ne va aduce ziua de mâine, drogul aventurii începea să-și facă efectul. Nu am mai fost la fel de atunci.

An după an, aventură după aventură, am creat amintiri de povestit nepoților. M-am decis în sfârșit să împărtășesc experiențele mele cu tine. Dacă ești un fan al literaturii de călătorie sau spiritul tău nomad așteaptă scânteia ce-l va ghida către minunata lume în care trăim, ai ajuns în locul care trebuie.

Cine e în spatele Poteka

Salut, sunt Eduard Brotac și de câțiva ani am început să cochetez cu fotografia și videografia. Am decis să plec din țară imediat ce am terminat facultatea, din dorința de a schimba mediul și a studia ceva mai creativ. În prezent filmez nunți, editez videouri și fotografiez într-o companie din Copenhaga.

Ideea blogului este simplă. Nu doresc să mă laud cu poveștile mele, ci să motivez cititorii care au trecut prin aceeași perioadă ca mine. În perioada facultății am început să citesc intens bloguri de călătorie, fiind singura posibilitate de a vedea ce e în afara cutiei, cât timp posibilitățile financiare erau reduse.

Am fost motivat să călătoresc indiferent de situația materială de care dispuneam, iar asta m-a ajutat să mă schimb într-un mod în care nici nu mă gândeam că va fi posibil. Dacă măcar un cititor va găsi util ceva din poveștile mele și-l va motiva să pornească în descoperirea de sine, scopul blogului va fi atins.

Apariții media: